OŠ Žepče proslavila 138. rođendan i Dan škole

U prepunoj kino-dvorani Doma kulture Žepče 15.05 s početkom u 11, 00 sati započela svečanost proslave Dana Osnovne škole „Žepče“.
Pored učenika, nastavnika i roditelja na današnjem 13. rođendanu Osnovne škole Žepče prisustvovao je i Općinski načelnik Mato Zovko, pomoćnik načelnika Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić, predsjedavajući OV Muhamed Jusufović, ministar u federalnoj vladi Josip Martić, dopredsjedavajući OV Ivica Penić, ravnatelji osnovnih i srednjih škola kao i direktori javnih ustanova i poduzeća, nastavnici, roditelji i učenici.

Priredbu je otvorio školski zbor sa skladbama „Kad bi svi ljudi na svijetu“ i „The lion sleeps tonight“, nakon čega se obratio ravnatelj OŠ „Žepče“ Boris Sović koji je pozdravio sve prisutne te nastavnicima i učenicima čestitao Dan škole.

Ravnatelj Sović na poseban način se zahvalio prijateljima Osnovne škole koji su sudjelovali na današnjoj proslavi a to su djeca Centra s posebnim potrebama Žepče, Dječji vrtić „Don Ivica Čondrić„ i Dječji vrtić „Mumi“, kao i dva kulturno umjetnička društva s kojima škola surađuje. Ovom prilikom je dodao kako se nada da će 2018. godina ostati upisana u povijesti školstva u Žepču s obzirom na to da se u ovoj godini planira krenuti s izgradnjom nove škole.

Načelnik Mato Zovko zahvalio se nastavnicima na trudu i radu koji ulažu u odgoju i obrazovanju učenika, kao i učenicima koji su na brojnim općinskim i županijskim natjecanjima polučili dobre rezultate, ali i učenicima generacije koji su ponos škole.
Načelnik je ovom prilikom i potvrdio kako se ove godine kreće s izgradnjom Osnovne škole Žepče.

Za vrijeme trajanja programa svi prisutni su putem video zida imali priliku pogledati ostvarene rezultate koje su ostvarili učenici na općinskim i županijskim natjecanjima, kao foto galeriju iz 7 područnih škola.