Predstavom Ludi i prevareni počeli 4. Međunarodni dani kazališta u Žepču

U petak 18. svibnja u 19:00 sati u Žepču su otvoreni 4. Međunarodni dani kazališta. Na repertoaru je bila predstava Ludi i prevareni a pred punom dvoranom Doma kulture izveli su je članovi Kluba bosanskih studenata iz Zagreba koji su i autori iste.

Goste su uvodno pozdravili ravnatelj JU Dom kulture Žepče Miroslav Ilić, Josip Nikolić u ime HKD Napredak, Ivan Kapetanović u ime Kluba bosanskih studenata, a otvarajući 4. međunarodne dane kazališta općinski načelnik Mato Zovko je zahvalio ravnatelju Doma kulture Žepče Miroslavu Iliću na upornosti i trudu koji ulaže u organizaciju ove i drugih manifestacija.

Predstava kojoj je ovo bila prva izvedba nakon premijere u Zagrebu na satiričan način govori o stanju društva u Bosni i Hercegovini u kojem su korupcija i nepotizam jedan od problema. Pitanje koje se na kraju nameće je tko je kriv za takvo stanje, oni koji od takvog stanja imaju korist, ili oni koji ga svojom pasivnošću prihvaćaju.

Tekst i režiju potpisuje Josip Frljić koji se pojavljuje i u dvije uloge u predstavi. Ostatak glumačke ekipe po čijoj se izvedbi ne može niti naslutiti da je riječ o amaterskoj studentskoj družini sačinjavaju: Ivan Kapetanović, Valentina Pervan, Ivana Marušić, Nikolina Kraljević, Janja Pilić, Bruno Mihaljević, Tomislav Antolović i Igor Marić. Za kostime se pobrinula Valentina Dunđer a za tehničku podršku bili su zaduženi Anto Baškarad, Leo Lujanović, Mirko Mioč i Mijo Dumančić. Za tonske efekte pobrinuo se Bruno Pašalić.

Veliki pljesak kojim je na kraju žepačka publika pozdravile izvođače više nego dovoljno govori o dojmu koji je predstava ostavila na nju.

4. Međunarodni dani kazališta u Žepču nastavljaju se u ponedjeljak 21. svibnja u 12:00 sati predstavom Začarana šuma u izvedbi učenika KŠC iz Tuzle.

 


  • Posljednje