POTPISANI NOVI UGOVORI IZMEĐU OPĆINE ŽEPČE I FEDERALNOG MINISTARSTVA PROSTORNOG UREĐENJA

Dana 21.06.2018.godine, Općinski načelnik Mato Zovko u službeni posjet primio je Federalnog ministra prostornog uređenja Josipa Martić.

Tom prilikom su potpisana 3 Ugovora između Općine Žepče i Federalnog ministarstva prostornog uređenja o sufinanciranjima projekata i to: „Sanacija dijela terena groblja u Bistrici“, koji je u okviru Programa za sanaciju šteta nastalih usljed poplava i klizišta, te „Utopljavanje Doma kulture u Žepču“ i  „Sanacija Centra za fizikalnu i mentalnu rehabilitaciju Žepče“ koji su u okviru Programa utopljavanja zgrada radi uštede energije.

Federalno ministarstvo učestvuje sa značajnim iznosima u sva tri Projekta. U Projektu  „Sanacija dijela terena groblja u Bistrici“, Federalno ministarstvo učestvuje sa 100.000,00 KM, a u okviru Programa utopljavanja zgrada radi uštede energije u oba projekta učestvuje sa po 50.000,00 KM.

Federalni ministar je naveo kako je u posljednje četiri godine bilo mnogo partnerskih projekata između Općine Žepče i Federalnog ministarstva prostornog uređenja, te da su svi uspješno realizirani.

Općinski načelnik se zahvalio ministru na suradnji i sufinanciranju projekata, te je naveo kako je općina Žepče posljednjih godina najviše Ugovora potpisala sa Federalnim ministarstvom prostornog uređenja kada je riječ o izgradnji i saniranju prioritetnih objekata. Općinski načelnik je takođernaveo kako će općina Žepče Izvješća o sufinanciranim sredstvimauredno pravdati kao i do sada.