LJETNI KAMP ZA MLADE U ŽUPI SV.ANE U RADUNICAMA

Danas, 17.07. 2018. god. Općinski načelnik Mato Zovko je posjetio mlade koji borave u Župi svete Ane u Radunicama u sklopu ljetnih kampova za mlade u organizaciji ravnatelja Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ iz Sarajeva, doktora Šime Maršić i župnika Župe sv.Ane u Radunicama, vlč. Ilije Orkić.

Naime, u razdoblju od 2. srpnja do 1. kolovoza su organizirani kampovi za mlade u Župi sv. Ane u Radunicama, Općina Žepče. Cilj kampa je kroz različite edukativne, kreativne i duhovne radionice upoznati mlade kako na najbolji način iskoristiti slobodno vrijeme te pospješiti kreiranje suživota i suradnje među mladima različitih vjeroispovijesti.

Zamišljeno je da aktivnosti budu podijeljene u četiri cjeline, odnosno različite oblike kampova. Prvi ljetni kamp „Offline“ je bio održan od 2. do 6.srpnja  u okviru projekta „Prevencija ovisnosti kod mladih – Klik za zdravlje“. Na ovom kampu je sudjelovala 50 učenika osnovnih i srednjih škola. U razdoblju od 7. do 13. srpnja održan je kamp na kojem su sudjelovali mladi koji su župni animatori u sklopu programa „Mladi za mlade- Formacija animatora“. Kamp „Friedensgrund“ se održava od 14. do 22. srpnja u sklopu Ekumenskog projekta „Koračajmo zajedno“. Edukativni kamp koji je u sklopu projekta „Mali putokazi u život“ održat će se od 28.srpnja do 01. kolovoza i to za 50 djece koji su štićenici domova za nezbrinutu djecu iz različitih krajeva BiH.

Općinski načelnik na sve načine podržava navedene aktivnosti, a u svome obraćanju je naveo kako mu je drago što je prostor naše općine odabran kao mjesto gdje će biti održani obrazovni ljetni kampovi za mlade.


  • Posljednje