Visoko izaslanstvo CRS-a boravilo u radnoj posjeti Općini Žepče

U utorak, 18.rujna 2018.godine, Općinski načelnik Mato Zovko u posjet je primio visoko izaslanstvo američke humanitarne i razvojne organizacije Catholic Relief Services. CRS je organizacija koja posljednjih godina provodi različite projekte pomoći našoj općini kao što su izgradnja mira, pomoć u poljoprivredi i razvoj infrastrukture.CRS pruža potporu općini Žepče još od prirodnih nesreća 2014. godine, a ukupan iznos koji je do sada uložen iznosi oko 600.000 KM. Između ostalog sredstvima CRS-a financirani su: vodovod u Donjoj Golubinji, vodovodna i kanalizacijska mreža u novom naselju u Donjoj Golubinji, most u Bljuvi, pomoć povratnicima (plastenici) i ambulanta u Ozimici.

Sudionici posjeta u uredu načelnika ispred CRS-a bili su: Kevin Hartigan, regionalni direktor CRS-a za Europu, Srednji Istok i Centralnu Aziju, Paul Eagle , potpredsjednik Odjela za marketing i komunikacije CRS-a, humanitarne djelatnice i predstavnice donatora: Joann Mary Boeyink i Renee Davis iz Fondacije Raskob i sestra Joanna Rosciszewska, predstavnica CRS-a za BIH Debbie Shomberg, te uposlenici CRS-a BIH Sanela Imamović, Sretan Ćemalović, , Nicolas Meslaoui, i Renata Dlouhi-Kastelic.

Ispred općine Žepče, uz načelnika sastanku su prisustvovali: Branka Janko, direktorica RAŽ, Brigita Lovrić, pomoćnica općinskog načelnika Službe za graditeljstvo i prostorno uređenje i Dijana Martinović, stručna suradnica za informiranje.

Nakon kratkog susreta u uredu načelnika, izaslanstvo je u pratnji predstavnika općine Žepče posjetilo Ambulantu u Ozimici, čijoj je izgradnji CRS pružio novčanu potporu. Zatim su posjetili dvije obitelji koje su korisnici pomoći CRS-a. Obilasku su se pridružili zaposlenici CRS-a u BIH Vojislav Ivanović Gordana Radić, Samir Softić i ravnateljica Doma zdravlja Žepče Ana Zlovečera.

Općinski načelnik je gostima  ukratko predstavio stanje i izazove s kojima se općina suočava. Naglasio je kako ponosan što se vide plodovi dobre suradnje, uz želju da i u budućnosti ovo partnerstvo donese brojne projekte.

Gosti su izrazili izuzetnu zahvalnost načelniku i njegovim suradnicima na gostoprimstvu, naglasivši kako im je zadovoljstvo surađivati sa općinom Žepče, jer vodstvo i administracija općine vode računa o potrebama ljudi. Problemi se rješavaju na način da ljudi ostvaruju materijalne potrebe, ujedno doprinoseći izgradnji mira i boljeg suživota, što je u potpunom skladu sa vizijom CRS-a.