GSS ŽEPČE U POSJETI KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

Dana 05.11.2018. godine općinski načelnik Mato Zovko, zajedno sa pomoćnicom Ivankom Borovac i višim stručnim suradnikom za civilnu zaštitu Josipom Tadićem u posjet je primio predstavnike Gorske službe spašavanja Žepče na čelu s Mirkom Matijevićem.

Općinski načelnik je čestitao na službenoj registraciji Gorskoj službi spašavanja Žepče, te zaželio sretan i uspješan rad u budućnosti, uz obećanje da će Općina Žepče osigurati pomoć pri obukama i nabavci opreme. Ovom prilikom je potpisan Ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Kluba spasilaca GSS Žepče i Općine Žepče.

Josip Tadić je naveo kako je važnost potpisanog Ugovora obostrana. Klub spasilaca GSS Žepče  se obvezao biti na raspolaganju u svim segmentima spašavanja ljudi i materijalnih dobara, a Služba civilne zaštite općine Žepče se obvezala pružiti materijalnu potporu, kao i suradnju u apliciranju na više razine kantonalne i federalne uprave civilne zaštite.

Mirko Matijević je naveo kako je Gorska služba spašavanja po svome opredjeljenu služba civilne zaštite, budući da za cilj imaju paziti, štititi i spašavati ljudska i materijalna dobra. Među ostalim ciljevima službe spašavanja je naveo osiguranje prohodnosti do najudaljenijih mjesta naše općine prilikom vremenskih nepogoda te potragu za nestalim osobama.


  • Posljednje