PROVINCIJAL HRVATSKE DOMINIKANSKE PROVINCIJE SLAVKO SLIŠKOVIĆ U POSJETI OPĆINSKOM NAČELNIKU

Dana, 28.02.2019.godine, općinski načelnik Mato Zovko u posjet je primio provincijala Hrvatske dominikanske provincije Slavka Sliškovića. Općinski načelnik je gosta upoznao sa aktualnim stanjem,razvojnim projektima i strategijom razvoja Općine Žepče. Na sastanku se govorilo i o svakodnevnim problemima i izazovima današnjeg društva, te načinima na kojima općina kao javna uprava djeluje kada je u pitanju kultura i obrazovanje društva, osobito djece i mladih.

Provincijal Slišković,  koji je rodom iz Žepča,  zahvalio se Općinskom načelniku na gostoprimstvu, sa željom za što više uspjeha u budućem radu, a osobito u onim projektima koji za cilj imaju pridonijeti moralnom i kulturnom razvoju stanovništva.

Na kraju susreta Općinski načelnik se provincijalu Sliškoviću zahvalio na posjeti i vremenu koje izdvoji za posjet Uredu načelnika, svaki puta kada je u prolazu kroz Žepče. Ovom prilikom načelnik Zovko je gostu uručio treće prerađeno dopunjeno izdanje Kronologije žepačkoga kraja, kao podsjetnik na ovaj susret, ali i rodni kraj iz kojega potječe.

Slavko Slišković rođen je 16. siječnja 1975. godine u Lug-Brankoviću pored Žepča. Prve zavjete u Redu propovjednika položio je 16. rujna 1995. godine, a za svećenika Hrvatske dominikanske provincije zaređen je 16. srpnja 2000. godine. Teologiju je magistrirao na Sveučilištu u Fribourgu (Švicarska) 2000. godine, a povijest doktorirao na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2005. Od 2000. godine predaje crkvenu povijest na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik je Katedre crkvene povijesti KBF-a i član Senata Sveučilišta u Zagrebu.


  • Posljednje