U Žepču otvoreni 12. „Dani školskog sporta“

Ispred Općine Žepče, kao generalnog pokrovitelja događaja „Dani školskog sporta“, pomoćnik općinskog načelnika Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić je danas, 11.04.2018. godine svečano otvorio 12. školsko sportsko općinsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola koje organizira Udruga pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Žepče.

U sportskim aktivnostima sudjeluje pet osnovnih škola: OŠ „Žepče“, OŠ „Fra Grga Martić“ Ozimica, OŠ „Begov Han“, OŠ „Abdulvehab Ilhamija“ Željezno Polje i OŠ „Ivan Fra Frano Jukić“ sa Usore. Na natjecanju sudjeluju i tri srednje škole: SMŠ Žepče, KŠC Don Bosco Žepče te Glazbena škola Katarina Kosača Kotromanić Žepče.

Ispred Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture obratio se organizator Goran Jurić koji je pozdravio učenike i profesore, naglasivši kako su vrijedno  trenirali kroz čitavu godinu kako bi se prikazali u najboljem svjetlu. Pozdravio je i sve prisutne goste i sve one koji su pomogli u organizaciji ovog natjecanja u 6 sportova - mali nogomet, košarka, odbojka, rukomet , stolni tenis i šah u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Jurić se posebno zahvalio općinskom načelniku Mati Zovki i samoj općini Žepče koji su sportu i sportskim natjecanjima omogućili da rastu i razvijaju se u našem gradu.

Okupljenima se obratio i don Milan Ivančevič, domaćin u KŠC-u riječima dobrodošlice. Don Milan je pozdravio sve okupljene ali ponajviše mlade koji su, kako navodi, najbolji pokazatelj Žepča. Obratio im se riječima Don Bosca, kazavši kako sport čini dobro za tijelo i dušu, jer na taj način čovjek spoznaje sebe ali se ujedno uči i disciplini.