U OPĆINI ŽEPČE U TIJEKU AKTIVNO SANIRANJE POSLJEDICA PROUZROKAVANIH POPLAVAMA

Obilne padavine, koje su zadesile našu općinu u ponedjeljak, 13.5.2019. godine prouzrokovale su brojne štete, osobito na putnoj infrastrukturi.

Nakon detaljnog obilaska terena, Općina Žepče je angažirala strojeve i mehanizaciju na onim mjestima koja su najviše pogođena, osobito u mjesnim zajednicama Lug-Brankovići i Ljubatovići gdje je izlila rijeka Liješnica. U MZ Lug Brankovići pristupilo se saniranju puta u Pavinom Brdu, saniranju puta u naselju Radići, sklanjanju zemlje s puta na Gradini i popravljanje bankina na putu prema Radunicama. Radovi se izvode i u Čustom Brdu, Ponijevu kod škole, te Lovnici. U svrhu osiguranja što bolje prohodnosti prema Raduničkoj cesti intervenirala je i Vatrogasna postrojba Općine Žepče.

Sva pogođena mjesta su evidentirana i bit će sanirana kroz naredno razdoblje ,sukladno procjenama i prioritetima. Potrebna saniranja izvodit će poduzeća ugovorena od strane Općine Žepče. Za sada se radi na rješavanju najugroženijih dijelova, puteva koji su neprohodni i  gdje je prekinuta putna komunikacija sa dijelom naseljenih mjesta.

Najveća tragedija za našu općinu dogodila se u Begovom Hanu, gdje je šestogodišnji dječak Ibrahim Mešeljević pao u nabujalu vodu i za kojim još uvijek traje potraga. Danas 16.05.2019. godine, općinski načelnik Mato Zovko je posjetio Begov Han i obiteljsku kuću gdje je razgovarao s rodbinom o potencijalnoj pomoći jer su roditelji u bolnici.

Prestavnici UNDP-a su danas kontaktirali Općinu Žepče i izrazili spremnost za pružanje eventualne pomoći.

 

 


  • Posljednje