Održana tradicionalna Kros utrka u sklopu Programa obilježavanja Dana općine

 8. listopada 2019. godine s početkom u 10 sati održana je Kros utrka učenica i učenika osnovnih i srednjih škola općine Žepče pod nazivom “Trčanjem do zdravlja“. Već tradicionalna utrka je održana u sklopu obilježavanja 14. listopada, Dana općine Žepče.

Ispred organizatora utrke, Udruge pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Žepče, Goran Jurić je pozdravio sve prisutne. Zahvalio je na dolasku i naveo kako je osnovni cilj utrke promovirati zdrave navike, ali i potaknuti međusobno upoznavanje i druženje sudionika.

Kao i prethodnih godina, predstavnik OSCE-a Alen Ćosić je naveo kako OSCE rado podržava ovu utrku koja je primjer međuučeničke suradnje u obrazovanju, ali i primjer suradnje prosvjetnih radnika i uprave  koji bi trebalo preslikati na cijelu BiH. Svim učenicima je poželio dobru utrku.

Općinski načelnik Mato Zovko pozdravio je sve prisutne i zahvalio se na odazivu učenicima, ali i njihovim pofesorima, ravnateljima i svima koji su dio ovog događaja. U svome obraćanju učenicima, uz poznatu poslovicu „u zdravom tijelu zdrav duh“ naglasio je kako je važno baviti se sportom i živjeti zdravo, te je svečano otvorio utrku.

Na „otvorenoj utrci“ je sudjelovalo oko 420  učenica i učenika osnovnih i srednjih škola. Nakon mladih, uslijedila je utrka seniora.

Kros je održan pod pokroviteljstvom Općine Žepče. Manifestaciji su potporu dali Misija OSCE-a u BiH, Caritas nadbiskupije Vrhbosanske, Crveni križ Žepče i Dom zdravlja Žepče.

 


  • Posljednje