Vlada Zeničko-dobojske županije u službenom posjetu Općini Žepče

Danas, 15. studenoga 2019. godine u općini Žepče su boravili dužnosnici u Vladi Zeničko-dobojske županije:  premijer Vlade Ze-do županije Mirza Ganić, ministrica Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Azra Šabanović, ministar Ministarstva financija Josip Lovrić, ministar Ministarstva za privredu Zlatko Jelić, ministar Ministarstva za pravosuđe i upravu Nebojša Nikolić, ministar Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Mirnes Bašić, ministar Ministarstva unutrašnjih poslova Dario Pekić, ministar Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić, ministar Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Arnel Isak, ministar Ministarstva zdravstva Adnan Jupić, ministar Ministarstva za boračka pitanja Fahrudin Čolaković i predsjedavajući skupštine Ze-do županije Ćazim Huskić.

Dužnosnike su danas u Općini Žepče primili općinski načelnik Mato Zovko, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, pomoćnik općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić i pomoćnik općinskog načelnika za gospodarstvo i financije Namik Maličbegović.

Posjet je započeo sastankom na kojem se razgovaralo o stanju u općini Žepče, te suradnji županije i općine. Središnja tema je bila ulaganje u infrastrukturu i kapitalne projekte. Općinski načelnik Mato Zovko se zahvalio premijeru, predsjedavajućem i svim resornim ministrima na dosadašnjoj iznimno dobroj suradnji, te je iznio prijedloge za suradnju u narednim godinama. Prisutnima je predstavio stanje u općini Žepče, upoznao ih sa kapitalnim projektima i investicijama, te naglasio važnost suradnje u izgradnji nove zgrade osnovne škole u Žepču, koja trenutno predstavlja najveći projekt u koji je stupila Općini Žepče. “Iako nije to striktno u nadležnosti da se financira iz općinskog proračuna, mi smo zbog stvaranja boljih uvjeta naših učenika i  dotrajalosti samog objekta pristupili izgradnji. Vlada je već u izgradnju ovog objekta uložila određena sredstva, a  ovom prigodom molim da planiraju sredstva,  da se izgradnja i u narednoj godini nastavi“, istaknuo je načelnik Zovko. Načelnik je poručio da će općina Žepče i dalje aplicirati na pozive Vlade ZDŽ od koje očekuje potporu u realizaciji budućih projekata.

Premijer Vlade Mirza Ganić se u ime Vlade zahvalio na gostoprimstvu, pohvalio rad i ustrajnost vodstva Općine Žepče, te obećao veću potporu Općini Žepče u narednim godinama, osobito u projektima koje je općina navela kao prioritetne. Premijer je u svome izlaganju istaknuo zadovoljstvo posjetom i prilikom da se predstavnicima lokalne vlasti u općini Žepče  otvoreno razgovara o svim aktualnim pitanjima i problematici kao i budućim projektima, koji su od interesa za sve građane, a koji će zajedničkim djelovanjem brže i uspješnije biti realizirani. Premijer je istaknuo dosadašnju dobru suradnju koja u budućem razdoblju može biti samo bolja i uspješnija.

Sudionici sastanka su se složili kako svi u okviru svojih nadležnosti trebaju uložiti napore koji doprinose unapređenju odnosa i stvaranju kvalitetnijih uvjeta života i rada svih građana, kako općine Žepče tako i Zeničko-dobojske županije.

Nakon sastanka dužnosnici su posjetili Katolički školski centar „Don Bosco“, te obišli poslovnu zonu „Polja“. U sklopu današnjeg posjeta bilo je i svečano otvorenje novoasfaltirane dionice puta „Vitlaci“ za čiju su izgradnju sredstva u iznosu 60.000 KM osigurali Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDŽ i Federalno ministarstvo rada i socijalne politike. Svečanom otvorenju ove dionice nazočili su politički dužnosnici iz Vlade ZDŽ, predstavnici Općine Žepče, općinski vijećnici, vjerski dužnosnici te brojni mještani. U ime svih žitelja MZ Vitlaci prisutne je pozdravio predsjednik MZ Vitlaci Ibrahim Badnjar koji se zahvalio općinskim vlastima, te predstavnicima viših razina što su prepoznali potrebe stanovništva i osigurali sredstva za asfalitiranje važne dionice puta.