JP Komunalno Žepče krenulo s prikupljanjem posebnih kategorija otpada

Danas 07.02.2020. god. izvršena je isporuka opreme po projektu "Uvođenje sustava upravljanja za tokove posebnih kategorija otpada u dva kantona u Bosni i Hercegovini".
Projekt je financiran od strane Njemačke vlade a implementiran putem njemačke organizacije GIZ, REZ agencije iz Zenice i poduzeća Alba iz  Zenice.

Cilj projekta je unapređenje odvojenog prikupljanja i zbrinjavanja posebnih kategorija otpada u pet jedinica lokalne samouprave u ZDK i SBK kantonu u pitanju su gradovi,  Zenica, Žepče, Tešanj, Travnik i Busovača.

Radi se o isporuci mobilnog ekološkog spremišta i 20 posuda za otpad, različitih tipova i za različite vrste otpada.
Ovime će građani Općine Žepče dobiti mogućnost propisnog odlaganja posebnih kategorija otpada kao što su: otpadanja ulja,ambalažni otpad kao što je papir i karton, pet ambalaža, staklene boce, otpadne baterije i akumulatori, otpadne automobilske gume (do 17“), električni i elektronički otpad i medicinski otpad.


Prijem  posebnih vrsta otpada će biti organiziran na Pretovarnoj stanici u Žepču  koja se nalazi u  poljima kod prečistača otpadnih voda, svakim radnim danom od 8,00 do 15,00 sati.
„U okviru ovoga projekta osigurano je preuzimanje i propisno zbrinjavanje prikupljenog otpada a planirane su i promidžbeno-edukativne aktivnosti, kako bi se širi krug korisnika upoznao sa značajem i načinom zbrinjavanja
posebnih kategorija otpada.

 


  • Posljednje