UČENICI IZ ISTAMBULA U POSJETI OPĆINI ŽEPČE

U srijedu 10.05.2017.g na prijedlog ravnatelja O.Š. Begov Han, Adila Gačić, Općinski načelnik Mato Zovko primio je u prijateljski i službeni posijet predstavnike škole Anafartalar ortaokul iz Istambula općina Arnavuthäy Republika Turska.

Cilj ovog sastanka je bio razmjena iskustava i dobrih primjera u sustavu odgoja i obrazovanja te uspostava prijateljskih odnosa.

Općinski načelni upoznao je goste iz Turske sa stanjem u općini Žepče, te glavnim projektima koji se provode da bi se osigurali što bolji uvijeti življenja na našim prostorima. Istaknuo je dobru suradnju s međunarodnim organizacijama i ambasadama država i BiH. Takođe je pohvalio suradnju dviju škola koji traje već više od 3 godine.

Predsjedavajući OV Žepče, Muhamed jusufović predočio je način rada općinskog vijeća a pomoćnik Općinskog načelnika Ilija Barešić predočio je rad osnovnih i srednjih škola općine Žepče.

Ravnatelj turske škole gosp Ali Ugur Dogan zahvalio je na prijemu te istaknuo da ga ja najviše dojmila dobra i ikrena suradnja ljudi iz javnog i društvenopolitičkog života kao i dobri međuljudski odnosi bez obzira na vjersku, kulturnnu i nacionalnu pripadnost. Najavio je još čvršću suradnju obje spomenute škole te je iskreno pozvao da im se uzvrati posjet u Turskoj. Sastanku su nazočili nastavnici i najbolji učenici iz Anafartalar Istambul ortaokul škole.