POTPISANA DVA UGOVORA O REKONSTRUKCIJI S FEDERALNIM MINISTARSTVOM PROSTORNOG UREĐENJA

Danas, 3. srpnja, u prostorijama Općine Žepče, potpisani su ugovori, između  Općinskog načelnika Mate Zovko i Federalnog ministarstva  prostornog uređenja,  koga zastupa ministar Josip Martić.

Naime, radi se o dva ugovora: Rekonstrukcija i sanacija lokalnog puta u MZ Lupoglav, i Zamjena postojeće vanjske stolarije na zgradi Doma kulture u Žepču.

Načelnik Općine Žepče, istaknuo je da je  Ministarstvo prostornog uređenja, za izgradnju lokalnog puta Radovlje - Lupoglav izdvojilo  sredstva  u iznosu od 100.000 KM,  dok je Općina Žepče osigurala sredstva u iznosu od 45.000 KM.  Što se tiče konkretnih zahvata, biti će izvedena nova asfaltna podloga.

Drugi javni  poziv  vezan je za projekt utopljavanja javnih objekata radi uštede energije.

„Naša najfunkcionalnija zgrada ovdje u Žepču jest Dom kulture, gdje je za utopljavanje odobreno 50.000 KM, a 22.500 KM će biti sufinancirano od strane Općine Žepče. Ovo su dva vrlo važna objekta, a naša je obveza da stvaramo što bolje uvjete na cijelom terenu na našem području“ , zaključio je načelnik Zovko.

Ministar Josip Martić je naglasio da ovo nije kraj što se tiče odobravanja sredstava iz Federalnog proračuna, te da će se on kao ministar  zauzeti da se i drugi projekti na koje je Općinsko vijeće stavilo prioritet , realiziraju u ovoj godini, a sve u cilju stvaranja što boljih uvjeta za život građana Žepča.

Ono što će usljediti jest raspisivanje tendera za najpovoljnije ponuđače koji će izvoditi navedene radove.


  • Posljednje