Održana svečanost potpisivanja devet ugovora između Fondacije Mozaik i neformalnih omladinskih grupa

Dana 7.7.2017. godine s početkom u 12,00 sati, u Općini Žepče potpisani su ugovori između devet neformalnih omladinskih grupa i Fondacije Mozaik, koja je u suradnji s Omladinskom bankom i Općinom Žepče prikupila potrebna financijska sredstva za realizaciju odobrenih projekata.


Općina Žepče zajedno s fondacijom Mozaik izdvoila je 19, 758 KM dok je ukupan iznos sredstava za realizaciju ovih projekata 48 586 KM. Ove godine Općina Žepče je izdvojila i dodatna sredtstva, u iznosu od 4 908 KM kako bi svi projekti bili implementirani.


U odnosu na protekle, ove godine je odabran najveći broj projekata iz naše općine koji su prošli sve faze ocijenjivanja , što Općinu Žepče stavlja na poziciju broj jedan u ZDK po broju odabranih i realiziranih projekata i odobrenoj financijskoj potpori.
Ovaj pozitivan rejting Općine Žepče je plod kontinuiranog rada i izdvajanja i davanja potpore projektima mladih, koji novim idejama i znanjem sudjeluju u unapređenju sredine u kojoj žive.


Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su Općinski načelnik Mato Zovko, koordinator Općine Žepče za Omladinsku banku Dragan Galić, predstavnici Omladinske banke Žepče, te predstavnici neformalnih grupa mladih. Ispred Fondacije Mozaik današnjem potpisivanju nazočila je Belma Rizvanović koja je istaknula Općinu Žepče, kao dobar primjer financijske potpore projektima koji dolaze od strane i na incjativu mladih, koji rade na poboljšanju kvalitete života svojih mjesnih zajednica, kroz program Omladinske banke i uz pomoć Fondacije Mozaik, te Općine Žepče.
Načelnik Mato Zovko, je naglasio da je Općina Žepče uvijek spremna podržati mlade i njihove ideje koje će doprinijeti boljitku njihovog mjesta življenja, istaknuvši da je općina kroz novčana sredstva podržavala mlade u njihovim projektima, a rezultat toga su mnogobrojni sportski tereni, izletišta i drugi sadržaji koji su nedostajali u pojedinim mjesnim zajednicama.
Odobreni su sljedeći projekti: „Prometej modernog doba“, „Aktiviranje YiZ generacija“, „Out je in !“, „DBB“ (Djeca Bez Brige), „Spasimo svijet igrom“ , „Sjedi, odmori, skupi snagu i kreni dalje !“, „Likovna kolonija“, „Izađimo iz tame“, „Youth whitout walls“.


  • Posljednje