OBILJEŽENA OBLJETNICA POSTOJANJA I RADA JU CENTAR ZA SOCIJALNI RAD ŽEPČE

Javna ustanova Centar za socijalni rad Žepče, najmlađi Centar za socijalni rad u Zeničko-dobojskom kantonu, 11.listopada 2017.godine obilježio je desetu godinu rada i postojanja.Aktivnosti obilježavanja 10. godišnjice Centra za socijalni rad Žepče realizirana je u dva dijela.

U prvom radnom /stručnom dijelu govorilo se o socijalnoj zaštiti, značaju centara za socijalni rada i kako unaprijediti socijalnu zaštitu u BiH. Sudjelovanje u diskusijama uzeli su uvaženi gosti među kojima predsjednik Saveza socijalnih radnika FBiH  pomoćnik ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK, pomoćnik federalnog ministra za rad i socijalnu politiku te šefica odsjeka za socijalnu politiku na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.
Na početku drugog dijela svečanosti nazočne je pozdravio ravnatelj JU Centar za socijalni rad Žepče Edin Šišić koji je nazočne upoznao s radom ove ustanove u Žepču, odnosno socijalne zaštite kroz protekle godine od osnivanja do današnjih dana. 
Posebno dirljiv trenutak za sve nazočne u dvorani bilo je obraćanje djevojčice Ramele Mešeljević koja je rođena bez gornjih ekstremiteta i s jednom kraćom nogom, no to je   nije spriječilo da uredno pohađa školu.

Tijekom svečanosti nazočnima se obratio načelnik Mato Zovko koji je uposlenicima čestitao obljetnicu i poželio da i naredne godine rade uspješno kao što su to činili svih proteklih godina, te se zahvalio svima koji su sudjelovali u prvom dijelu obilježavanja obljetnice Centra za socijalni rad, a također je svim Žepčankama i Žepčacima čestitao Dan općine Žepče.
Tijekom svečanosti čestitke su uputili i Mirnes Telalović, predsjednik Društva socijalnih radnika ZDK, ministar rada, socijalne politike i izbjeglica ZDK, Nurdžehan Šahinović, zamjenik federalnog ministra za rad i socijalnu politiku Miroslav Jurešić.

 


  • Posljednje