SVEČANA AKADEMIJA OPĆINSKOG VIJEĆA ŽEPČE POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

Dana, 24. studenoga 2017. godine, u kino-dvorani Doma kulture Žepče, Svečanom akademijom Općinskog vijeća Žepče, obilježen je Dan državnosti BiH.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježava se svakog 25. studenog. Na taj dan 1943. godine, na prvom zajedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu usvojena je Rezolucija ZAVNOBiH-a, u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih  naroda.
Svečanoj akademiji je prethodilo polaganje vijenaca na spomen obilježjima u našem gradu, nakon čega je uslijedio i službeni program akademije.

Samoj akademiji su nazočili brojni gosti iz društveno – političkog života općine Žepče, predstavnici županijske i federalne vlasti, direktori javnih poduzeća i ustanova, predstavnici vjerskih institucija, kao i građani naše općine.

U službenom djelu, nakon upoznavanja prisutnih sa važnosti ovog datuma, obratio se Općinski načelnik Mato Zovko, koji je ovom prigodom uputio čestitke svim građankama i građanima povodom Dana državnosti BiH.

Referat na temu "Dan državnosti BiH" prestavila je učenica Srednje mješovite škole "Žepče" Ramiza Prijić.

U kulturno-zabavnom dijelu za svečani ton akademije, pobrinuli su se profesori Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče, a zapažen nastup imao je umjetnik Arif Odobašić.

Voditeljica Svečane akademije je bila Dijana Smajlović novinarka Radio Žepča, a istu ste mogli uživo pratiti i u programu Radio Žepča.

25. studenog, na sam Dan državnosti BiH, upriličeno je polaganje cvijeća na spomeniku žrtava iz NOB-a.


  • Posljednje