SASTANAK OPĆINSKOG NAČELNIKA SA PREDSTAVNICIMA CRVENOG KRIŽA OPĆINE ŽEPČE

Dana 24.01.2018. godine, Općinski načelnik Mato Zovko je u službeni posjet primio predstavnike Crvenog križa općine Žepče.

Predstavnici su prezentirali svoje rezultate iz 2017.godine, na koje su osobito ponosni jer su ostvarili sve što je planom predviđeno za spomenutu godinu. Neke od najznačajnijih aktivnosti su uspješno realizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi gdje su ostvarili 20% bolji uspjeh od planiranog. Također su naveli iznimno dobru suradnju sa Centrom za socijalni rad uz čiju potporu obučeni članovi Crvenog križa obilaze starije i nemoćne na području općine.

Crveni križ općine Žepče ima jedne od najopremljenijih prostorija za rad u Federaciji Bosne i Hercegovine u odnosu na druge organizacije koje se bave sličnim aktivnostima. Prethodnu godinu su zaključili financijski pozitivnim rezultatom, a u planu za 2018. godinu postavili su još veće ciljeve i planove, među kojima je i nastavak projekta „Aktivni građani“ koji se provodi u 300 zemalja svijeta. Ovaj projekt realiziraju zajedno sa Srednjom mješovitom školom „Žepče“ i općinom Žepče a sredstva će osigurati Britansko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini.

Općinski načelnik je istaknuo kako je Crveni križ općine Žepče jedna od najaktivnijih udruga u općini, te da će Općina Žepče nastaviti daljnju suradnju, ali i osigurati pomoć i potporu.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Crvenog križa općine Žepče, predsjednik udruge gospodin Marko Sinanović, gospodin Senajid Ajan, pomoćnica ravnatelja SMŠ „Žepče“ gospođa Asima Nalić i pomoćnik općinskog načelnika Službe za opću upravu i društvene djelatnosti gospodin Ilija Barešić.