Održana svečana akademija u povodu Dana neovisnosti

28.02. je u Domu kulture Žepče održana Svečana akademija u povodu 01. ožujka Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine. Prije Svečane akademije, na Središnjim spomen - obilježjima položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće.
Akademija je započela u 14:30 intoniranjem himne BiH, a istu su putem valova Radio Žepča izravno u programu pratili i naši slušatelji.

Na akademiji je prisustvovao Općinski načelnik Mato Zovko s pomoćnicima, vijećnice i vijećnici OV na čelu s predsjedavajućim OV Muhamedom Jusufovićem, Ivo Tadić dopredsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojske županije i izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH, Oliver Radoš zastupnik u Parlamentu FBiH, načelnik PU Žepče Vladimir Jozinović, predstavnici vjerskih zajednica, direktori javnih poduzeća, te nekolicina građana.

Zamjenik predsjedavajućeg OV Ivica Penić svim prisutnima se obratio kratkim povijesnim osvrtom za Dan neovisnosti, nakon čega se obratio i Predsjedavajući Općinskog vijeća Muhamed Jusufović, te su između ostalog svim građanima čestitali Dan neovisnosti.

U zabavnom dijelu programa predstavila se ženska vokalna skupina Emptianae i najmlađi članovi kulturno – umjetničkog društva „Slovo o Žepču“ koji su kratki program poklonili voljenom gradu.