ŠTIĆENICI JU CENTAR ZA DJECU I ODRASLE OSOBE S POSEBNIM POTREBAMA OPĆINE ŽEPČE U POSJETI OPĆINSKOM NAČELNIKU

Dana, 16.04.2018. godine, Općinski načelnik je primio u posjet odgajateljice JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama općine Žepče. Sastanku su nazočile odgajateljice Eldina Huselja i Samra Čamdžić, te desetero djece korisnika dnevnog centra, srednjeg uzrasta.

Općinski načelnik je razgovarao sa odgajateljicom i djecom o njihovom radu, djelovanju i problemima s kojima se susreću. Odgajateljice su predstavile predstojeće aktivnosti koje planiraju provesti u Centru za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama općine Žepče.
Od 7. do 10. svibnja planiraju edukativne filmove sa djecom sa cerebralnom paralizom. 9. i 10. svibnja planiraju radionice za roditelje, a 11. svibnja radionice za djecu predškolskog i školskog uzrasta.

Općinski načelnik je obećao potporu svim aktivnostima kao i osiguranje suradnje općinske administracije sa Centrom za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama.

Ovom prilikom odgajateljicama je uručen Ugovor o načinu funkcioniranja Javne ustanove Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona sa općinom Žepče, koji je zaključen 10. 04. 2018. godine u Zenici. Ovim Ugovorom je regulirano sufinanciranje Centra iz proračuna općine Žepče u iznosu od 2.891,67 KM mjesečno, što na godišnjoj razini iznosi 34.700,00 KM.

Susret sa djecom i odgajateljicama je prošao u prijatnom i veselom ozračju, a na kraju posjeta štićenici centra su se zahvalili su se na ljubaznom prijemu. Pomoćnik općinskog načelnika Službe za opću upravu i društvene djelatnosti, gospodin Ilija Barešić, također je prisustvovao sastanku.


  • Posljednje