Investitor iz Norveške ulaže u općinu Žepče

Novi investitor u općini Žepče je kompanije "Teknotherm Group Norway" iz norveške koja je odlukom OV Žepče postala vlasnik yemljišta površine 6818 m2 u industrijskoj zoni "polja" Žepče.

 

Prestavnici ove kompanije posjetili su općinu Žepče nekoliko puta i u razgovoru sa općinskim načelnikom Matom Zovkom dobili sve potrebne garancije da će njihov kapital biti siguran i dobro iskorišten ulaganjem u općini Žepče. Riječ je o kompaniji koja u svojoj grupi ima osam kompanija koje se nalaze širom svjeta sa ukupno dvjestotinjak uposlenika.

Djelatnost je metalo prerađivačka i bave se inžinjeringom i proiuzvodnjom raznih mašina u pomorskom i of shore sektoru u Norveškoj i svijetu. Namjena menadžmenta je izgraditi modernu kompaniju u Žepču koja će se baviti proizvodnjom za već poznato tržište i gdje će u početku biti uposleno 20 mladih inženjera te oko 40 uposlenika drugih djelatnosti. Početak gradnje je najavljen početkom naredne godine a u tjeku je izrada projekta i provođenje administrativnih procedura koje su olakšane i bit će vrlo brzo rješenje od strane općinske administracije. Prema riječima općinskog načelnika Marte Zovko investitor iz Norvečke pokazao je ozbiljnost i spremnosz za rad i nije bilo poteškoća u međusobnoj komunikaciju.

Nastojat će se izaći u susret njihovim zahtjevima kako bi što prije otpočeli s radom.

Svako radno mjesto za nas je vrijedno i nastojim svakom tko ulaže u općini Žepče, bilo da se radi o domaćoj ili stranoj kompaniji pružiti podršku u njihovom poslovanju. Radna snaga je također osigurana i nastojat ćemo i u budućnosti školovati mlade kadrove koji će moći pronaći yaposlenje u svojoj sredini, kaže Yovko.

Unatoč problemima koji su zadesili općinu Žepče u posljednje dvije poplave i prouzročenim ogromnim materijalnim štetama koje se procjenjuju na preko 30 milijuna KM, Zovko je optimističan i nastoji normalizirati život i nastaviti sa započetim aktivnostima na gospodarskom razvoju općine Žepče.