U Žepču održan sastanak na temu Start-up dan „KRENI“

U sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BIH“ koji se provodi u općini Žepče uz podršku UNDP-a, danas je u dvorani  OV u  Žepču održan sastanak  na temu Start-up dan „KRENI“.

Sastanku su nazočili predstavnici UNDP-a, Majda Ganibegović i Dejan Danilović, članovi Partnerske Networks fondacije, predstavnici Općine Žepče i Razvojne agencije Žepče, mjesnih zajednica , gospodarstvenici, predstavnici obrazovnih institucija i nevladinih organizacija, kao i  ostali građani zainteresirani za realizaciju vlastitih ideja.

Start-up dan je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji predstavlja zajednički projekt Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 milijuna KM, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). 

„Sudionici ovog projekta će,  imati priliku u Zenici već 13. travnja, predstaviti svoje društveno odgovorne ideje iz različitih oblasti kako bi pomogli svojoj zajednici“, istaknuo je u svom obraćanju načelnik Mato Zovko , uz želju da iz Žepča bude predloženo što više ideja koje će biti odabrane .

„Uz pomoć stručnjaka koji potiču društveni razvoj, kreiraju poslovna rješenja i posjeduju znanje, vještine i kontakte koji utiču na ekonomske promjene u BiH, osobe sa najboljim idejama će imati priliku da dobiju savjete kako da na najbolji način projekti budu integrirani u njihovim zajednicama“, naglasila je Majda Ganibegović  voditeljica projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BIH.

Projekt „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“ ima za cilj da potakne veći angažman građana u općinskom odlučivanju, pružanju kvalitete usluga, te provedbi lokalnih razvojnih inicijativa, čiji rezultat bi se ogledao kroz proaktivne, opremljene i uzajamno povezane mjesne zajednice koje će doprinositi odgovornom ponašanju i djelovanju lokalnih samouprava prema građanima i boljem pružanju usluga.

Projekt “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” je zajednička inicijativa vlada Švicarske i Švedske, a realizira ga UNDP. U projektu na nivou BiH sudjeluje 125 mjesnih zajednica i 23 jedinice lokalne samouprave i predviđeno je da traje do sredine 2019. godine.