PRIPREMA ZA PROJEKAT RAZVOJA NAVODNJAVANJA

Dana 19.05.2017. godine Općinski načelnik Mato Zovko, u okviru pripreme  “Projekta razvoja navodnjavanja”, u svom uredu je primio predstavnike Svjetske banke gđu. Mirjanu Karahasanović, te gosp. Luis Samoiloff i gosp. Samvel S. Ghazaryan eksperte iz oblasti investicija u fizičku infrastrukturu sistema za navodnjavanje, njihovo upravljanje i održavanje.

Sastanku su nazočili i Alojz Dunđer, direktor Ureda za implementaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva,  te viši stručni suradnik za poljoprivredu općine Žepče, Luca Dunđer.

Tijekom sastanka se, između ostalog,  razgovaralo o plodnim poljima na području općine Žepče, prisutnim granama poljoprivredne proizvodnje na istima te mogućnostima njihovog navodnjavanja u cilju poboljšanja i intenziviranja poljoprivredne proizvodnje, na dobrobit poljoprivrednika. 

Nakon sastanka delegacija je obišla teren i sa zadovoljstvom se uvjerila da općina Žepče posjeduje značajne  potencijale za realizaciju  ovog projekta .