PODRUČJE OPĆINA TEŠANJ, TESLIĆ I ŽEPČE (BEAR) MEĐU TOP 10 NAJBOLJIH EUROPSKIH INVESTICIJSKIH LOKACIJA

Prema ocjenama specijaliziranog časopisa za izravna strana ulaganja, FDI Magazine (Financial Times Group) područje BEAR-a koje čine općine Teslić, Tešanj i Žepče, svrstano je u ‘Top 10 južnoeuropskih regija u kategoriji najboljih europskih investicijskih lokacija prema troškovnoj učinkovitosti u sklopu natječaja Europski gradovi i regije budućnosti za 2014./15. godinu.

 Rezultati natječaja objavljeni su u dvomjesečnom broju veljača-ožujak 2014. godine fDi magazine koji ima preko 15.000 pretplatnika diljem svijeta koji su korporativni i prekogranični investicijski profesionalci i eksperti.

Područje BEAR-a nalazi se na 10 mjestu konačne ljestvice. BEAR označava Business Excellence Area - Područje poslovne izvrsnosti i predstavlja razvojnu inicijativu općina Teslić, Tešanj i Žepče koju je podržalo Njemačko društvo za međunarodnu suradnju - GIZ.

RAŽ Žepče, TRA Tešanj i Odjel za razvoj općine Teslić, zadužene za koordinaciju i razvoj regije BEAR, su u prijavi za Žepče, Tešanj i Teslić, predstavili mjere koje se provode za poticanje stranih ulaganja i mogućnosti koje stoje na raspolaganju stranim investitorima, a koje su i ovog puta bile prepoznatljive prema kriterijima ocjenjivanja najboljih europskih gradova i regija, što je potvrdilo i rangiranje regije BEAR na visokom desetom mjestu.

Zajedničkim snagama, predstavnici BEAR područja, općina Tešanj, Teslić i Žepče prijavili su se na ovaj natječaj, predstavili investicijske prednosti svog područja, i ostvarili značajne rezultate u dvije kategorije: Top 10 Europskih regija općenito – prema troškovnoj učinkovitosti investicije i Top 10 Malih europskih regija – prema troškovnoj učinkovitosti investicije.

Kategorije i kriteriji po kojima je stručna ocjenjivačka skupina donijela odluku o proglašenju najboljih europskih gradova i regija, su ekonomski potencijal, omjer ulaganja i troškova, ljudski potencijali, infrastruktura, kvaliteta života, prijateljsko poslovno okruženje kao i promotivna strategija za privlačenje direktnih stranih investicija. Mjesto na top listi europskih gradova i regija budućnosti ujedno predstavlja i preporuku ekonomskog lista za lokacije u koje treba ulagati.

Za ovu prestižnu nagradu „FDI europski gradovi i regije budućnost 2014/15'“, prijavilo se 468 gradova i regija, u okviru pet kategorija: ekonomski potencijal, radna sredina, isplativosti, infrastruktura i poslovne naklonosti.


Životopis

Rođen je 09.01.1959.godine u Papratnici, općina Žepče, gdje mu je i sada prebivalište.

Oženjen je i ima troje djece.

Osnovnu školu završio je u Žepču, a Gimnaziju u Zavidovićima.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Sarajevu 1983.godine. Radio u organima uprave općine Žepče i DP ''EKO'' Žepče.

Nakon višestranačkih izbora 1990. godine obavljao je funkciju Sekretara općine i Sekretara Sekretarijata za privredu i urbanizam.

Za vrijeme rata od 1992.godine bio pripadnik HVO i obavljao poslove Predstojnika opće uprave općine Žepče. Od 1995. pa do 2000.godine obavljao je funkciju Načelnika Općine Žepče.

Od 1998. do 2000. godine bio je zastupnik u Domu naroda Parlamenta F/BiH i u Skupštini Zeničko–Dobojskog kantona.

Od 2000. do 2002. godine bio je član Prijelaznog odbora općine Žepče i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta F/BiH. Dana 26.11.2002.godine izabran za Načelnika općine Žepče.

Član Hrvatske demokratske zajednice BiH od 1990.godine, dopredsjednik OO HDZ BiH Žepče, te Član Predsjedništva HDZ BiH. Dugogodišnji sportaš i sportski radnik .

Na izborima 02.10.2004. i 05.10.2008. godine izabran za Općinskog načelnika općine Žepče.

Na lokalnim izborima 07.10.2012. godine ponovno izabran za Općinskog načelnika općine Žepče.

Na lokalnim izborima 02.10.2016. godine ponovno izabran za Općinskog načelnika općine Žepče.

 

IZVJEŠĆE O RADU 2015

IZVJEŠĆE O RADU 2016

IZVJEŠĆE O RADU 2017