ODRŽANA 26.SJEDNICA OV ŽEPČE

30.05.2019.godine, u Sali OV Žepče, održana je 26. redovita sjednica Općinskog vijeća. Sjednici su prisustvovala 23 vijećnika.

Na samom početku predsjedavajući Jusufović je prisutne izvijestio kako je vijećnik Rešid Hadžić podnio ostavku u Vijeću, a sljjedeći sa liste SDA Helmedin Kulašin bi trebao dobiti mandat i postati novi vijećnik OV Žepče na narednoj sjednici.

Prva točka „Prijedlog Odluke o zagrijavanju stambenih i poslovnih prostora daljinskim grijanjem“ je prijedlog JP „Komunalno“ d.o.o. Žepče da budući objekti i zgrade koji se budu gradili na području općine Žepče trebaju biti obvezni koristiti usluge gradskog grijanja, osim u slučaju da nema tehničke mogućnosti spajanja na gradski toplovod. Cilj odluke je smanjiti zagađenje zraka iz potencijalnih novih kotlovnica.

Druga točka „Nacrt Odluke o načinu obračuna usluga zbrinjavanja komunalnog otpada“ se odnosi na promjenu načina naplate u odvozu smeća. Do sada se obračunavalo po m², a ubuduće, obračun bi trebao biti po broju članova domaćinstva. Prema novom prijedlogu došlo bi i do povećanja cijena ove usluge. Iz kluba SDP-a su predložili da se cijene korigiraju i smanje. Klub SDA, je također predložio niže cijene. Općinski načelnik Mato Zovko je iznio svoj prijedlog cijena. Načelnik je još jednom naglasio da do poskupljenja usluge, tj. do novih cijena dolazi isključivo iz razloga što je općina Žepče morala  zatvoriti lokalnu deponiju Trebetović.Otpad se odvozi na regionalnu deponiju što iziskuje dodatne financijske troškove u zbrinjavanju komunalnog otpada.

Vijećnici su mišljenja kako je novi obračun plaćanja svakako pravedniji, no da se ipak treba naći najbolji model naplate koji bi bio prihvatljiv i građanima i Komunalnom poduzeću.

Odlučeno je da u roku od 15 dana vijećnici dostave u pisanoj formi svoje prijedloge i sugestije u Službu za gospodarstvo i financije Općine Žepče, kako bi se za narednu sjednicu OV mogla pripremiti kvalitetna Odluka.

Na današnjoj sjednici je usvojen i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopune odluke o javnim parkiralištima na području općine Žepče, tj. došlo je do proširenja naplate parkirališta u Ulici Zagrebačka, preko puta restorana Nansi, gdje je u sustav naplate ušlo novih 18 parking mjesta. Do kraja sjednice usvojene su i ostale točke dnevnog reda. Na samom kraju je usvojena Informacija o stanju na području općine Žepče nakon poplava od 13. svibnja 2019. godine.


  • Posljednje