Završeni radovi na Vatrogasnom domu Žepče

Prije dva mjeseca, započeli su radovi na uređenju dijela zgrade Profesionalne vatrogasne jedinice Žepče, koja se nalazi u središtu grada. Na staroj zgradi vatrogasnog doma izvedeni su fasaderski i krovopokrivački radovi, te je ugrađena nova pvc stolarija i limarija. Ovim radovima je obuhvaćeno i pokrivanje i zatvaranje terase s ciljem osiguranja boljih uvjeta za smještaj nabavljene tehnike, arhive i opreme za zaštitu i spašavanje ljudi i materijalnih dobara na području naše općine. Ukupna vrijednost spomenutih radova iznosi 27.000,00 KM. Sredstva su osigurana prema Planu korištenja sredstava prikupljenih po osnovu posebne naknade za zaštitu i spašavanje za 2019.godinu.

Svi planirani radovi za ovu godinu su završeni krajem studenoga ove godine, a uređenje dijela zgrade obilježeno je danas, 04. prosinca 2019. godine, gdje su novouređenu zgradu obišli općinski načelnik Mato Zovko, pomoćnica općinskog načelnika Brigita Lovrić, komunalno-sanitarni inspektor Josip Tadić i stručna suradnica za civilnu zaštitu Blaženka Ravnjak u pratnji izvođača radova Mateja Udovičića, vlasnika obrta LimFix.

Doprinos uređenju zgrade su dali i vatrogasci vatrogasne jedinice Žepče, koji su i sami odradili dio radova.

Ovom prilikom Općinski načelnik se zahvalio svim žepačkim vatrogascima na angažmanu u protekloj protupožarnoj sezoni, ali i svim prethodnima, kada su svojim nesebičnim zalaganjem, spašavali živote i imovinu naših građana. Istaknuo je kako je uređenje dijela objekta u kojemu vatrogasci borave jedan od načina kako se može odužiti za njihovu požrtvovnost.

 

 

 


  • Posljednje